Webutvikling

Lesetid: 2 minutter

Trenger man egentlig en nettside?

Mennesker tar det som en selvfølge at en hver bedrift har en nettside man kan besøke for å finne det man trenger av informasjon, enten det er for å finne kontaktinformasjon, informasjon om et produkt man skal kjøpe eller allerede har kjøpt; lista går videre.

En nettside er på flere måter en bedrifts hjem.

🤔

🪡

Skreddersydd nettside

På verdens største marked, nemlig internett, er det viktig å skille seg ut i mengden for å bli lagt merke til. Nettsidene jeg lager skal gi best mulig inntrykk, og derfor er alle nettsidene jeg lager skreddersydde. 

Når man ikke bruker en mal, kan man gjøre at nettsiden ser ut akkurat slik man vil.

Hva koster det for en nettside?

Prislappen på en nettside varierer etter hva den inneholder. For en helt ordinær, men moderne nettside med noen få undersider, er vel markedsprisen på rundt 70’000,-. Det kan fort ta mellom 50 og 100 timer, avhengig av innholdet.

Heldigvis for deg så, ser jeg på et nytt prosjekt som veldig lærerikt. Derfor vil jeg anslå en lav pris på rundt 15’000,- for en enkel nettside

I tillegg kommer det driftskostnader som avhenger av hvor mange funksjoner som trengs, og hvor mye arbeid som må gjøres i etterkant.

💰

😨

Oi, det var dyrt!

Hvis du mener at godt design er dyrt, så skulle du bare ha visst hvor dyrt dårlig design er.

La meg forklare:

La oss si at du kjøper en billig nettside fra sønnen til kollegaen for la oss si 5’000 kroner, altså under 100-lappen brutto timepris. Nettsiden du får levert, er vanskelig for potensielle kunder å bruke, så de forlater nettsiden og gir heller konkurrenten din et besøk

Men vent! Eksempelet over gjelder bare i det tilfellet at noen faktisk finner nettsiden din, for den dukker nemlig ikke opp i Google Søk hvis den mangler “søkemotoroptimalisering”. Vises ikke nettsiden, så finnes den ikke. 5’000 kroner har nettopp gått i dass fordi at den “gode prisen” har gitt deg en dårlig nettside.

La oss så si at man går i den andre retningen; en nettside til 20’000 kroner, som er optimalisert med godt design og som er optimalisert for søkemotorer. Brukere finner enkelt frem til det de trenger, og bruker derfor penger hos deg.