Annonsering på nett

Lesetid: 1 minutt

Hva er annonsering på nett?

Alle har sett reklame på TV, reklameplakater på gata, og reklameskilt foran, og i butikkvinduer. Hvis man digitaliserer disse, og plasserer dem strategisk på forskjellige nettsider, så får man annonsering på internett.

🚀

🎯

Hvordan fungerer det?

La oss bruke Facebook som et eksempel. Jeg antar at du har sett minst én annonse der. La oss si at du har interesse for bil, og er interessert i å kjøpe en ny Volvo. Volvo har laget annonser for en ny bil de selger, og kan velge å vise annonsen kun til personer som er interessert i Volvo. 

I stedet for å vise annonsen din til tilfeldige folk, kan man spesifisere hvilken målgruppe den skal vises til, og dermed spare penger.

Hva koster det?

Prisen avhenger av situasjonen. Måten kostnaden av annonser fungerer, er at man byr på plasseringer, enten det er Google Søk, Facebook, YouTube, blogg, osv. Man byr også på nøkkelord, nøkkel-fraser, interesser og mye mer. Jo flere andre bedrifter som byr, jo dyrere er det å få plasseringen. 

I tillegg, varierer prisen etter hva du vil oppnå. Man kan betale X antall kroner per klikk, per 1000 personer som ser reklamen, per 1000 personer som har hatt annonsen din på skjermen sin uten å nødvendigvis ha sett den, og flere muligheter.

💰